„Diófa Vendégház – Ahol a természet öleli át otthonosságát”

diofavendeghaz2021@gmail.com

Látnivalók a környéken

Híres nevezetességek

Szanazugtól 15-20 perc autózásra rengeteg látnivaló várja kedves vendégeinket!


Gyulai Vár

A Gyulai Vár a belvárosban, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttal és a Várfürdővel szemben található. Annak ellenére, hogy az Alföldön állt, a kő beszerzésének nagy távolsága és költsége miatt pedig a Körösök adta agyagból égetett téglából épült, a 16. század második felében a gyulai erődítmény Eger és Szigetvár mellett az ország három legerősebb végvárának egyike volt.


Gyulai várfürdő

Békés-megye leghíresebb gyógyfürdője, a történelmi Gyulai vár szomszédságában, 5000 m2 vízfelülettel, 8,4 hektáron. A strand rendelkezik wellness részleggel is, de a családok is igénybe tudják venni a nemrégiben újonnan megépült AquaPalotát. Nyáron kinti részleggel is rendelkezik egyaránt a strand


Gyulai Almásy-kastély látogatóközpont

A gyulai Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély az ország kulturális életében is jelentős szerepet játszott. Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban; himnuszunk zeneszerzőjének, Erkel Ferencnek a nagyapja kulturális udvarmesterként és házi muzsikusként élt a falai között – s maga a nagy zeneszerző is gyakran megfordult itt, az Erkel család több generációja is adott zenei estet a kastély nagyebédlőjének zongoráján.


Wenckheim-Kastély Szabadkígyós

A Körös–Maros Nemzeti Park területén fekvő, országosan a legjelentősebbek közé tartozó szabadkígyósi Wenckheim-kastély 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján, neoreneszánsz és eklektikus stílusban. Az egyik legépebben megmaradt Békés vármegyei kastély.


Körös-Maros Nemzeti Park

Az 1997-ben alapított Körös–Maros Nemzeti Park a dél-alföldi területek egységes természetvédelmi kezelésének feladatát valósítja meg.


A látnivalókat folyamatosan frissítjük! 🙂